Allergenen

Geniet, maar doe het wél bewust!

Suiker

Alle soorten suikers leveren energie aan je lichaam. Maar ze geven niet de nodige vitamines, mineralen en vezels. In veel van onze producten zit de smaakmaker suiker. Het eten van teveel suikers kan bijdragen aan het ontstaan van gezondheidsklachten en overgewicht. Het Voedingscentrum geeft het advies om als volwassene niet meer dan 90 gram suiker per dag nemen. Een snoepje bijvoorbeeld bevat per portie gemiddeld zo’n 3,3 gram aan suiker. Een bonbon gemiddeld 10,2 gram.  Als producent van zoetwaren voelen we ons betrokken bij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van alternatieve grondstoffen. We vinden het belangrijk dat de consument juiste informatie van ons krijgt om te letten op de dagelijkse inname van suiker. We vermelden daarom de hoeveelheid suikers die een product bevatten op de etiketten van onze producten en op onze website www.deboeketmakerij.nl.

Gelatine

Gelatine wordt in zoetwaren voornamelijk gebruikt als bindmiddel of glansmiddel. Het is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong. Gelukkig zijn er wel vegetarische alternatieven, zoals bijvoorbeeld Arabische gom, agar-agar en pectine. Bij De Boeketmakerij vinden we het belangrijk dat onze boeketten ook geschikt zijn voor vegetariërs of voor mensen die vanwege hun geloofsovertuiging bepaalde producten niet mogen eten. Daarom kiezen wij ervoor om daar waar het mogelijk is gelatinevrije producten in onze boeketten te gebruiken. Voor een aantal producten is dit ingrediënt essentieel voor de bindingskracht en zijn er nog geen alternatieven. We volgen de nieuwe ontwikkelingen hierover op de voet. Wanneer een product gelatine bevat dan staat dit altijd op de verpakking vermeld.

Gluten

Heerlijk, af en toe eens lekker genieten van een snoepje of koekje. Maar helaas gaat dat niet zo makkelijk als je een glutenvrij dieet volgt. Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in verschillende graansoorten. Ook zit het in producten waar een glutenbevattend bindmiddel is gebruikt. Wij zijn bij De Boeketmakerij een heel eind op weg om onze snoepboeketten helemaal glutenvrij te kunnen aanbieden. Tot die tijd adviseren we om even op de ingrediëntenlijst op de verpakking of op onze website te kijken om er zeker van te zijn dat het product geen gluten bevat.

Grootste Assortiment

Met zorg samengesteld

Voor 16:00 uur besteld

Morgen in huis

Handgemaakte boeketten

De enige en originele

Verrassend lekker

Al 18 jaar lang!

Tijdelijk gesloten

Vanwege vakantie zijn wij vanaf 31-5 t/m 18-6 gesloten. Bestellingen kunnen geplaatst worden, maar deze worden pas verwerkt vanaf 19-6. Bedankt voor uw begrip.